Home
 ForumForum   FAQFAQ   SearchSearch   ScaleScale
   Log inLog in   RegisterRegister 
Kuharski recepti !
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic     |##| -> |=|     Forum Index -> Ostalo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sonce



Status: Offline
Joined: 21 Jan 2005
Posts: 529
Location: To je moje mesto... bliz je pa Mb

PostPosted: 03. Feb 2007 19:06    Post subject: Reply with quote

SOLATKA Laughing
Sestavine: 20 dag zamrznjenih repkov kozic, nekaj vejic peteršilja, 2 avokada, limona, 1 dl jogurta, 4 žlice majoneze, žlička tabasca, 2 žlici kečapa, žlička worcesterske omake, sol, poper.
Razz Jogurt, majonezo, worcestersko omako in kečap razžvrkljamo ter začinimo s soljo in poprom. Kozice nekaj minut kuhamo v osoljenem kropu.

Oba avokada prerežemo, koščici odstranimo, meso pa z žlico izdolbemo in narežemo na rezine. Limono ožmemo in pokapamo avokado. Avokado in dobro odcejene kozice zmešamo, prelijemo z jogurtovo polivko in potresemo z nasekljanim peteršiljem. Še enkrat dobro zmešamo in za kratek čas postavimo v hladilnik. Wink
Back to top
fleja



Status: Offline
Joined: 23 Feb 2004
Posts: 42

PostPosted: 28. Feb 2007 15:08    Post subject: Reply with quote

Tkole je blo:
Pridem iz službe, vsa utrujena, naveličana....ja dolg dan je bil. Doma sveže novičke...: «Matrr, aveš, da se je kuža u dnevno polulal, pa tamala je klicala, da ji je treba nakazat 20 €, pa na pošto moraš it, k maš nekaj za podpisat...a si kupla kakšno pivo, k dons pride un kolega? ...aja, pa dol u hladilni skrinji sm najdu testo, če boš kej spekla...je že odtajano...«
Mislim halooooo!!! Time-out...!! Besno sm zlagala stvari iz vrečk... makarončke, pivo, salamce in jogurtke vseh vrst, pa pasje konzerve.... in si jezno mrmrala: «Še sreča, da so pospravili vsaj lužco sredi dnevne sobe...le zakaj spet potrebuje 20€!!???....na pošto grem lahk tud jutr....evo tukaj maš to svoje pivo, matrr....jooj, le kaj naj zdaj naredim s tem testom?!...pa še un pride, k mi sploh ni nič simpatičen...»

Torej:

Slano pecivo

Kupimo listnato testo, ga odtajamo, razvaljamo zelo na tanko in ga narežemo v poljubne oblike. Lahko so palčke, krogi, rombi, kvadratki al pa krneki. Premažemo s stepenim jajčkom in posujemo s soljo, grobo mletim poprom, naribanim parmezanom, kumino...kar nam pač ugaja in kar imamo na zalogi. Zložimo na pekač in pečemo do zlatorumene barve....mensezdi, da ene 10 minutk...


Hitra priprava in odličen prigrizek ob pivu za razvajeno moško družbo.....

Oftopik: Če me boste linčal zaradi slovenščine, ne bom nikol več nč spekla...
tenkju
Back to top
skipper



Status: Offline
Joined: 17 Oct 2005
Posts: 39

PostPosted: 28. Feb 2007 16:25    Post subject: Reply with quote

Hitra priprava in odličen prigrizek ob pivu za razvajeno moško družbo.....

Oftopik: Če me boste linčal zaradi slovenščine, ne bom nikol več nč spekla...
tenkju


... ne skrbi, Pogrebnik se je nekam zakopal!

Hmmmm, naj pomislim ... jaaaa rad pijem pivo in grizljam, sem moški in še povrh razvajen ... kdaj imamo piknik??? Cool

Ruska pijača za reveže (no tako je rekel nek Rus) - Nikolajčka.
1/2 ruma in 1/2 vinjaka, rezina limone, sladkor, kava. Pijačo zmešaš, priporočam max. 0,5 dcl naenkrat. Na pol rezine limone (pomagaš si z nožem) posuješ sladkor, na drugo pa kavo Wink . Najprej zagrizeš v limono, tako da je pol kave levo, pol sladkorja desno (vzdolžno - pomembno zaradi brbončic), zgrizeš do 2/3, nato vase vliješ pijačo in zgrizeš limono do konca Laughing . V ustih naj ostane samo olupek. Naziv mojster Nikolajčke pridobiš, ko ti uspe izvleči cel obod olupka cool . Priporočam max. 3 ponovitve na noč. Juhuhuuuu - na zdravje cheers Cool
_________________
carpe diem
Back to top
fleja



Status: Offline
Joined: 23 Feb 2004
Posts: 42

PostPosted: 28. Feb 2007 17:32    Post subject: Reply with quote

Hehehe...Nikolajčka.....
Js to rajš ne bom poskusla, ker se zna narest, da je ta Nikolajčka zlo divja. Me pa zanima (če bom slučajno komu "uturila" to p'jačko), a mora bit obvezno kava v levo, sladkor pa v desno??
Back to top
VolkD



Status: Offline
Joined: 11 Jun 2003
Posts: 463

PostPosted: 28. Feb 2007 17:33    Post subject: Reply with quote

A je kdo rekel piknik ? zelo presene?en Embarassed Applause
Back to top
ribič65



Status: Offline
Joined: 31 Oct 2003
Posts: 17

PostPosted: 28. Feb 2007 23:03    Post subject: Hmmmmmmmmmm Reply with quote

Blablabla....

Mate neke dolge recepte,kjer več časa porabiš za pripravo kot pa za užitke.
Ekola...

Borovnice,češnje,jagode,maline....itd namočiš v šnops,če se ti da čakat počakaš par minut ali pa dni,saj ni važno...Šnops popiješ ostalo pa pustiš,če hočeš,če pa ne,pa še tisto pohrustaš.... Laughing

LP

aja-VolkD...kakšen piknik....a nibla beseda na Gorenskem,pa da jaz plac zrihtam?
_________________
Dokler ve eden,ne ve nobeden;če vesta dva,ve pol sveta,če ve jih pet,ve cel svet.
Back to top
pippo



Status: Offline
Joined: 19 Nov 2002
Posts: 42
Location: Maribor

PostPosted: 28. Feb 2007 23:28    Post subject: Reply with quote

... P I K N I K ... hmmm ... je že čaas da se ga udeležem ... PREDLOG: Arrow Arrow kaaj pa če bi vse te receptee v živoo pripravli in preizkuslii ... skipper, fleja & ostali mojstri kuhanjaa ... haa Exclamation Question[
Back to top
skipper



Status: Offline
Joined: 17 Oct 2005
Posts: 39

PostPosted: 01. Mar 2007 01:13    Post subject: Reply with quote

Ribič 65 - dolgi recept - kratka pijača Wink . Ampak, kaj nisi sline pocedil ko si to bral? Pridi v naše mesto, pa ti pokažem v živo presene?en .
Fleja - nič bat, trenirat, trenirat, trenirat, ampak saj piše max. 3x. Lahko pa manj, odvisno od .... zelo presene?en Obvezno pa kava levo, sladkor desno, ker so brbončice tako postorjene na jeziku Drool . Ali je kava desno in cuker levo? Think Ne, ne kava levo in sladkor desno Rolling Eyes . Ampak ... morda pa je le kava levo in sladkor desno angel , Doda pomaagaaaaaajj, jooooojmeneeee Pray .
Pippo - nea seri BBB (bemti boga blesavoga) kaj mi boš pomagal na pikniku, haaaaaa? Razz Nikolajčaka v hektolitreeee Cool
VolkD: piknik, piknik, piknik, piknik, piknik, piknik, piknik, piknik, piknik ... Cool
_________________
carpe diem
Back to top
bull962



Status: Offline
Joined: 04 Dec 2006
Posts: 12
Location: tü (Prlekija) pa tan (Porto Cristo)

PostPosted: 25. Mar 2007 23:08    Post subject: Reply with quote

Slivova marmelada

To je izvrsten prastari recept za kuhanje slivove marmelade iz slovenskih goric:

1. če doma nimamo dreves s slivami se v prvem tednu septembra odpravimo na trg. Takrat obrodijo in so v prodaji slive vrste domača češplja, ki so najboljša surovina. Branjevci jim rečejo tudi 'bosanke', ker je ta sorta zasajena v Bosni na več tisoč hektarih.

2. potrebujemo emajlirano litoželezno posodo! Ne kuhajte marmelade v piskrih za kuhanje čaja, ekonom loncih ipd. Nabavite lahko nekoliko širšo posodo, tako, da sega na štedilniku čez dve plinski rinki.

3. 10kg sliv izkoščičimo in napolnimo litoželezno posodo (lahko do vrha, ker sliva 'usahne'). Vsebino potresemo z enim kilogramom sladkorja in posodo pokrijemo s (čisto) kuhinjsko krpo. Pustimo stati na sobni temperaturi (cca 22 st.C) približno 24 ur. V tem času sliva oksidira in delno izloči tekočino. Po tem času (24h) mora imeti vsebina že nekoliko vonja po slivovki (BREZ HECA!).

4. Maso nato kuhamo (žal meščani nimate šporgeta) na plinu in to na popolnem minimumu, toliko da ne ugasne (BREZ HECA!). Bolje rečeno se masa ne kuha, temveč segreva saj začne malo 'brbotati' šele čez kakšno uro ali dve. Takrat na 10kg sliv dodate še 1 kg sladkorja (torej skupaj dva kg). Od tu dalje mešate maso z leseno kuhalnico vsaj enkrat na uro. Kuhamo približno 8 ur, ves čas na minimalnem ognju! Nikar ne dodajajte več sladkorja, pektina, citronke in ostalega šita.

5. Oprane kozarce osušimo in segrejemo v pečici na 100 st.C, pokrovčke operemo in obrišemo, ter jih pustimo v pečici 10 min. obrnjene navzdol.

6. Slivova marmelada ima lastnost, da je boljša, s tem ko je starejša.
Prve tri mesece ne odpirajte kozarcev, ker marmelada še ne bo imela prave arome. Obstojna je več let, najbolje pa je, da jo 'nakuhate' vsaki dve leti (ko je letina sliv dobra in je tudi cena ugodna). Slive so nagnjene k izmenični rodnosti in ponavadi dobro rodijo vsaki dve leti.

Marmelada pripravljena po navedenem postopku je po letu dni 'ležanja v špajzi' dobesedno božanska. Postopek je res nekoliko dolg, a rezultat odtehta ves trud!

___________________________________________________________
Drage küharce in kühari, zaj pa moremo počokati da de vreji lejtina pa de slive püne (drevesa polno obrodila).
Med čokajem si lehko tüde kerega nažgete joint
Back to top
skipper



Status: Offline
Joined: 17 Oct 2005
Posts: 39

PostPosted: 07. Apr 2007 09:41    Post subject: POZOR Reply with quote

Obvestilo!
Pomlad je tu, mlada čebula tudi, naj vas spomnim na recept s prve strani tega podforuma - Kuharski recepti. Poizkusite - ne bo vam žal.
Lepo papanje Cool
_________________
carpe diem
Back to top
AVANTI



Status: Offline
Joined: 17 Feb 2006
Posts: 174
Location: Kočevje

PostPosted: 07. Apr 2007 16:09    Post subject: picknick Reply with quote

Ja ja sami nakladači !!! Shocked Tu se duvate in omenjate picknick, recepte na koncu boste čakali,da vas prepričujem v to in še spečem batke in ostalo..... sami JUNAKI Very Happy Very Happy Kaj blebetate...organizirajte piknik in še kaj specite in recite Razz NO,DA VAS VIDIM!!!??? (Jaz itak znam od receptov sam dva jajčka na uč spečt) Wink
_________________
GREMO NAPREJ...
Back to top
sonce



Status: Offline
Joined: 21 Jan 2005
Posts: 529
Location: To je moje mesto... bliz je pa Mb

PostPosted: 11. Apr 2007 08:20    Post subject: Reply with quote

Pečene banane Laughing
2 banani
4 žlice limetinega soka
4 pšenične tortilje
2 žlici sladkorja
1 žlička mletega cimeta
1 žlica margarine ali masla
10 žlic čokolade v prahu
vaniljev sladoled
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 230 °C in naoljimo pekač.
Banane olupimo, jih razpolovimo in pokapamo z limoninim sokom ter potrosimo s sladkorjem in cimetom.
Banane položimo na tortilje, jih zvijemo in namažemo z margarino, posujemo z ostankom sladkorja in cimeta ter damo v pekač.
Pečemo 6-8 minut.
Postrežemo na desertnih krožnikih, pečene banane potresemo s čokolado v prahu. Zraven ponudimo sladoled.
Laughing
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic     |##| -> |=|     Forum Index -> Ostalo All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum