|
|
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
sonce
Status: Offline Joined: 21 Jan 2005 Posts: 529 Location: To je moje mesto... bliz je pa Mb
|
Posted: 03. Feb 2007 19:06 Post subject: |
|
|
SOLATKA
Sestavine: 20 dag zamrznjenih repkov kozic, nekaj vejic peteršilja, 2 avokada, limona, 1 dl jogurta, 4 žlice majoneze, žlička tabasca, 2 žlici kečapa, žlička worcesterske omake, sol, poper.
Jogurt, majonezo, worcestersko omako in kečap razžvrkljamo ter začinimo s soljo in poprom. Kozice nekaj minut kuhamo v osoljenem kropu.
Oba avokada prerežemo, koščici odstranimo, meso pa z žlico izdolbemo in narežemo na rezine. Limono ožmemo in pokapamo avokado. Avokado in dobro odcejene kozice zmešamo, prelijemo z jogurtovo polivko in potresemo z nasekljanim peteršiljem. Še enkrat dobro zmešamo in za kratek čas postavimo v hladilnik. |
|
Back to top |
|
|
fleja
Status: Offline Joined: 23 Feb 2004 Posts: 42
|
Posted: 28. Feb 2007 15:08 Post subject: |
|
|
Tkole je blo:
Pridem iz službe, vsa utrujena, naveličana....ja dolg dan je bil. Doma sveže novičke...: «Matrr, aveš, da se je kuža u dnevno polulal, pa tamala je klicala, da ji je treba nakazat 20 €, pa na pošto moraš it, k maš nekaj za podpisat...a si kupla kakšno pivo, k dons pride un kolega? ...aja, pa dol u hladilni skrinji sm najdu testo, če boš kej spekla...je že odtajano...«
Mislim halooooo!!! Time-out...!! Besno sm zlagala stvari iz vrečk... makarončke, pivo, salamce in jogurtke vseh vrst, pa pasje konzerve.... in si jezno mrmrala: «Še sreča, da so pospravili vsaj lužco sredi dnevne sobe...le zakaj spet potrebuje 20€!!???....na pošto grem lahk tud jutr....evo tukaj maš to svoje pivo, matrr....jooj, le kaj naj zdaj naredim s tem testom?!...pa še un pride, k mi sploh ni nič simpatičen...»
Torej:
Slano pecivo
Kupimo listnato testo, ga odtajamo, razvaljamo zelo na tanko in ga narežemo v poljubne oblike. Lahko so palčke, krogi, rombi, kvadratki al pa krneki. Premažemo s stepenim jajčkom in posujemo s soljo, grobo mletim poprom, naribanim parmezanom, kumino...kar nam pač ugaja in kar imamo na zalogi. Zložimo na pekač in pečemo do zlatorumene barve....mensezdi, da ene 10 minutk...
Hitra priprava in odličen prigrizek ob pivu za razvajeno moško družbo.....
Oftopik: Če me boste linčal zaradi slovenščine, ne bom nikol več nč spekla...
tenkju |
|
Back to top |
|
|
skipper
Status: Offline Joined: 17 Oct 2005 Posts: 39
|
Posted: 28. Feb 2007 16:25 Post subject: |
|
|
Hitra priprava in odličen prigrizek ob pivu za razvajeno moško družbo.....
Oftopik: Če me boste linčal zaradi slovenščine, ne bom nikol več nč spekla...
tenkju
... ne skrbi, Pogrebnik se je nekam zakopal!
Hmmmm, naj pomislim ... jaaaa rad pijem pivo in grizljam, sem moški in še povrh razvajen ... kdaj imamo piknik???
Ruska pijača za reveže (no tako je rekel nek Rus) - Nikolajčka.
1/2 ruma in 1/2 vinjaka, rezina limone, sladkor, kava. Pijačo zmešaš, priporočam max. 0,5 dcl naenkrat. Na pol rezine limone (pomagaš si z nožem) posuješ sladkor, na drugo pa kavo . Najprej zagrizeš v limono, tako da je pol kave levo, pol sladkorja desno (vzdolžno - pomembno zaradi brbončic), zgrizeš do 2/3, nato vase vliješ pijačo in zgrizeš limono do konca . V ustih naj ostane samo olupek. Naziv mojster Nikolajčke pridobiš, ko ti uspe izvleči cel obod olupka . Priporočam max. 3 ponovitve na noč. Juhuhuuuu - na zdravje _________________ carpe diem |
|
Back to top |
|
|
fleja
Status: Offline Joined: 23 Feb 2004 Posts: 42
|
Posted: 28. Feb 2007 17:32 Post subject: |
|
|
Hehehe...Nikolajčka.....
Js to rajš ne bom poskusla, ker se zna narest, da je ta Nikolajčka zlo divja. Me pa zanima (če bom slučajno komu "uturila" to p'jačko), a mora bit obvezno kava v levo, sladkor pa v desno?? |
|
Back to top |
|
|
VolkD
Status: Offline Joined: 11 Jun 2003 Posts: 464
|
Posted: 28. Feb 2007 17:33 Post subject: |
|
|
A je kdo rekel piknik ? |
|
Back to top |
|
|
ribič65
Status: Offline Joined: 31 Oct 2003 Posts: 17
|
Posted: 28. Feb 2007 23:03 Post subject: Hmmmmmmmmmm |
|
|
Blablabla....
Mate neke dolge recepte,kjer več časa porabiš za pripravo kot pa za užitke.
Ekola...
Borovnice,češnje,jagode,maline....itd namočiš v šnops,če se ti da čakat počakaš par minut ali pa dni,saj ni važno...Šnops popiješ ostalo pa pustiš,če hočeš,če pa ne,pa še tisto pohrustaš....
LP
aja-VolkD...kakšen piknik....a nibla beseda na Gorenskem,pa da jaz plac zrihtam? _________________ Dokler ve eden,ne ve nobeden;če vesta dva,ve pol sveta,če ve jih pet,ve cel svet. |
|
Back to top |
|
|
pippo
Status: Offline Joined: 19 Nov 2002 Posts: 42 Location: Maribor
|
Posted: 28. Feb 2007 23:28 Post subject: |
|
|
... P I K N I K ... hmmm ... je že čaas da se ga udeležem ... PREDLOG: kaaj pa če bi vse te receptee v živoo pripravli in preizkuslii ... skipper, fleja & ostali mojstri kuhanjaa ... haa [ |
|
Back to top |
|
|
skipper
Status: Offline Joined: 17 Oct 2005 Posts: 39
|
Posted: 01. Mar 2007 01:13 Post subject: |
|
|
Ribič 65 - dolgi recept - kratka pijača . Ampak, kaj nisi sline pocedil ko si to bral? Pridi v naše mesto, pa ti pokažem v živo .
Fleja - nič bat, trenirat, trenirat, trenirat, ampak saj piše max. 3x. Lahko pa manj, odvisno od .... Obvezno pa kava levo, sladkor desno, ker so brbončice tako postorjene na jeziku . Ali je kava desno in cuker levo? Ne, ne kava levo in sladkor desno . Ampak ... morda pa je le kava levo in sladkor desno , Doda pomaagaaaaaajj, jooooojmeneeee .
Pippo - nea seri BBB (bemti boga blesavoga) kaj mi boš pomagal na pikniku, haaaaaa? Nikolajčaka v hektolitreeee
VolkD: piknik, piknik, piknik, piknik, piknik, piknik, piknik, piknik, piknik ... _________________ carpe diem |
|
Back to top |
|
|
bull962
Status: Offline Joined: 04 Dec 2006 Posts: 12 Location: tü (Prlekija) pa tan (Porto Cristo)
|
Posted: 25. Mar 2007 23:08 Post subject: |
|
|
Slivova marmelada
To je izvrsten prastari recept za kuhanje slivove marmelade iz slovenskih goric:
1. če doma nimamo dreves s slivami se v prvem tednu septembra odpravimo na trg. Takrat obrodijo in so v prodaji slive vrste domača češplja, ki so najboljša surovina. Branjevci jim rečejo tudi 'bosanke', ker je ta sorta zasajena v Bosni na več tisoč hektarih.
2. potrebujemo emajlirano litoželezno posodo! Ne kuhajte marmelade v piskrih za kuhanje čaja, ekonom loncih ipd. Nabavite lahko nekoliko širšo posodo, tako, da sega na štedilniku čez dve plinski rinki.
3. 10kg sliv izkoščičimo in napolnimo litoželezno posodo (lahko do vrha, ker sliva 'usahne'). Vsebino potresemo z enim kilogramom sladkorja in posodo pokrijemo s (čisto) kuhinjsko krpo. Pustimo stati na sobni temperaturi (cca 22 st.C) približno 24 ur. V tem času sliva oksidira in delno izloči tekočino. Po tem času (24h) mora imeti vsebina že nekoliko vonja po slivovki (BREZ HECA!).
4. Maso nato kuhamo (žal meščani nimate šporgeta) na plinu in to na popolnem minimumu, toliko da ne ugasne (BREZ HECA!). Bolje rečeno se masa ne kuha, temveč segreva saj začne malo 'brbotati' šele čez kakšno uro ali dve. Takrat na 10kg sliv dodate še 1 kg sladkorja (torej skupaj dva kg). Od tu dalje mešate maso z leseno kuhalnico vsaj enkrat na uro. Kuhamo približno 8 ur, ves čas na minimalnem ognju! Nikar ne dodajajte več sladkorja, pektina, citronke in ostalega šita.
5. Oprane kozarce osušimo in segrejemo v pečici na 100 st.C, pokrovčke operemo in obrišemo, ter jih pustimo v pečici 10 min. obrnjene navzdol.
6. Slivova marmelada ima lastnost, da je boljša, s tem ko je starejša.
Prve tri mesece ne odpirajte kozarcev, ker marmelada še ne bo imela prave arome. Obstojna je več let, najbolje pa je, da jo 'nakuhate' vsaki dve leti (ko je letina sliv dobra in je tudi cena ugodna). Slive so nagnjene k izmenični rodnosti in ponavadi dobro rodijo vsaki dve leti.
Marmelada pripravljena po navedenem postopku je po letu dni 'ležanja v špajzi' dobesedno božanska. Postopek je res nekoliko dolg, a rezultat odtehta ves trud!
___________________________________________________________
Drage küharce in kühari, zaj pa moremo počokati da de vreji lejtina pa de slive püne (drevesa polno obrodila).
Med čokajem si lehko tüde kerega nažgete |
|
Back to top |
|
|
skipper
Status: Offline Joined: 17 Oct 2005 Posts: 39
|
Posted: 07. Apr 2007 09:41 Post subject: POZOR |
|
|
Obvestilo!
Pomlad je tu, mlada čebula tudi, naj vas spomnim na recept s prve strani tega podforuma - Kuharski recepti. Poizkusite - ne bo vam žal.
Lepo papanje _________________ carpe diem |
|
Back to top |
|
|
AVANTI
Status: Offline Joined: 17 Feb 2006 Posts: 174 Location: Kočevje
|
Posted: 07. Apr 2007 16:09 Post subject: picknick |
|
|
Ja ja sami nakladači !!! Tu se duvate in omenjate picknick, recepte na koncu boste čakali,da vas prepričujem v to in še spečem batke in ostalo..... sami JUNAKI Kaj blebetate...organizirajte piknik in še kaj specite in recite NO,DA VAS VIDIM!!!??? (Jaz itak znam od receptov sam dva jajčka na uč spečt) _________________ GREMO NAPREJ... |
|
Back to top |
|
|
sonce
Status: Offline Joined: 21 Jan 2005 Posts: 529 Location: To je moje mesto... bliz je pa Mb
|
Posted: 11. Apr 2007 08:20 Post subject: |
|
|
Pečene banane
2 banani
4 žlice limetinega soka
4 pšenične tortilje
2 žlici sladkorja
1 žlička mletega cimeta
1 žlica margarine ali masla
10 žlic čokolade v prahu
vaniljev sladoled
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 230 °C in naoljimo pekač.
Banane olupimo, jih razpolovimo in pokapamo z limoninim sokom ter potrosimo s sladkorjem in cimetom.
Banane položimo na tortilje, jih zvijemo in namažemo z margarino, posujemo z ostankom sladkorja in cimeta ter damo v pekač.
Pečemo 6-8 minut.
Postrežemo na desertnih krožnikih, pečene banane potresemo s čokolado v prahu. Zraven ponudimo sladoled.
|
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|