Home
 ForumForum   FAQFAQ   SearchSearch   ScaleScale
   Log inLog in   RegisterRegister 
ISKRENOST

 
Post new topic   Reply to topic     |##| -> |=|     Forum Index -> Ostalo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nika pika



Status: Offline
Joined: 20 Jan 2005
Posts: 66
Location: PTUJ

PostPosted: 07. Apr 2006 09:01    Post subject: ISKRENOST Reply with quote

Vsi ljudje si želimo,da bi bili iskreni.Vendar vedno bolj opažam, da v današnjem svetu ne moreš ali ni priporočljivo biti iskren.Saj če komu poveš svoje stališče , svoj pogled na določene stvari, je užaljen ali pa še kar je najmanj,povesi nos in te gleda, kot da si z drugega planeta.

Nočem biti nepoštena, živeti izumetničeno in neiskreno.Povem kar mislim in nemalokrat obnemim, ko vidim, da določeni ljudje enostavno ne znajo sprejeti kritike
in si to tolmačijo čisto drugače.Na primer, da držiš s kom drugim, da nisi zanj itd….

Zakaj se moramo vedno pretvarjati, da smo nekomu všeč?Zakaj ne smemo pokazati svojih čustev, svojih občutkov in svojih misli?

Ta neiskrenost me spremlja že vso življenje.Že kot otrok sem morala lagati svojim čustvom, se podrejat staršem, da sem bila pridna in ubogljiva deklica.Zanikat sem morala svoj jaz, svoja mišljenja, ker za njih tako niso bila v redu.
Tudi pozneje, v družbi, v službi se mi je to mnogokrat dogajalo.

Dokler ni mi nekega dne zavrelo in sem sklenila, da se enostavno ne bom pretvarjala in zanikala svojih občutkov.In tako danes vsem povem, kar mislim , pa naj to zgleda iskreno ali neiskreno.Mogoče se tudi komu zamerim, pa kaj,ne bom se zato sekirala.
Če me kdo sprejme takšno kot sem, mi bo prijatelj, če pa mu to ni všeč, pa naj se obrne in gre k ljudem, ki bodo z njim manevrirali izumetničeno in neiskreno.

Vsak človek se odziva po svoje in nihče nima pravice, da mu vsiljuje , kaj in kako bo reagiral v določenih dogajanjih.In upam, da tudi na teh forumih se ljudje zavedajo,
da kolikor nas je na svetu, smo vsak svoj individum in reagiramo pač kakor nam paše, pozitivno ali negativno!Ampak zato nismo na tej ali oni strani, temveč želimo dokazati, da smo iskreni!
_______________________________________________
Čim globlja je reka, tem tišje teče!
Back to top
mimihit



Status: Offline
Joined: 06 Mar 2006
Posts: 98
Location: maribor moje mesto

PostPosted: 07. Apr 2006 09:05    Post subject: Reply with quote

Nika pika povedala si zelo lepo. Kratko kolikor se je dalo in jedernato.
Popolnoma se strinjam. Mislim da nas je kar nekaj takih, ki smo to opčutili na svoji koži.
Back to top
VolkD



Status: Offline
Joined: 11 Jun 2003
Posts: 464

PostPosted: 07. Apr 2006 09:59    Post subject: Reply with quote

Joj nika pika, ne vem koliko časa je že kar doživljaš to. A vseno mislim, da je danes lažje bit iskren kot včasih. Danes v glavnem osebna existenca ni odvisna od tega.

Jaz sem kot mladenič na predlog mladinske organizacije bil povabljen v ZK. Moj odgovor je bil preveč iskren :"Se opravičujem, a sebi bom družbo izbiral sam". Rekel in potem v enem letu menjal 4 službe. Nazadnje sem se odločil da bom šef sam sebi in sem postal s.p.
Torej rekel in preživel. A vmes se je dogajalo vsega. Ne bom na dolgo in široko, ker to ni stvar te teme. A če sem si takrat upal in zadržal svoje mnenje, potem si pač tudi danes upam. Zdi se mi precej lažje. Vsekakor pa daje dober notranji občutek.

Mogoče je pogojeno tudi z leti. Človek pač pride do lastnih spoznanj, ugotovi, da je pač naredil svoje, da se mu ni potrebno več dokazovati in s tem neha "paziti" na to kaj bodo drugi mislili o njem.

Žal so medčloveški odnosi precej bolj zapletena stvar, kot je zgolj iskrenost. Iskrenost sama ni dobvolj, da bi se dobro počutili. Lahko sva dva še tako iskrena, pa kljub temu prizadaneva drug drugega. Tudi tu na forumu so taki primeri.
Back to top
mimihit



Status: Offline
Joined: 06 Mar 2006
Posts: 98
Location: maribor moje mesto

PostPosted: 07. Apr 2006 10:08    Post subject: Reply with quote

Hja kar se tiče iskrenosti, odkritosti in poštenosti. Mogoče sem še premlada pa vendar do danes me je še vedno to kaznovalo najbolj v službah kjer sem delala.Taki ki so bili nedelovni in ne pošteni in so se znali priliznit pravi osebi in pihat na dušo so zmagali ,ostevi pa znajdi se kakor veš in znaš. hanged
Back to top
nika pika



Status: Offline
Joined: 20 Jan 2005
Posts: 66
Location: PTUJ

PostPosted: 07. Apr 2006 10:48    Post subject: Reply with quote

Hvala, VolkD za repliko o tej moji temi, vendar ti moram reči, da prekleto dobro vem, o zapletenosti medčloveških odnosov in da nisem imela namena posegat v to področje.
Želela sem samo izrazit svoje mnenje o iskrenosti do ljudi,ker sem dobila par privatnih sporočil …..češ na kateri strani pa sem, ker ne odobravam tega in tega….
In motiš se, če misliš, da je danes lažje biti iskren kot včasih.Tudi sama sem iz komunističnih časov in stara približno toliko kot ti, pa mi zato ni nič lažje,ko moram dokazovati svojo iskrenost.
.Edino v sebi čutim notranjo zadovoljstvo, ko povem lahko
tako kot jaz mislim in ne kot zahteva določen krog ljudi,
kar pa vedno žal tudi ni prijetno!
In nikoli ne reci, da si že naredil svoje, ker dokler živiš so izzivi takšni ali drugačni!
Back to top
nika pika



Status: Offline
Joined: 20 Jan 2005
Posts: 66
Location: PTUJ

PostPosted: 07. Apr 2006 13:04    Post subject: Reply with quote

Prav imaš Mimihit, najbolj se danes takšna neiskrenost, razno razni konflikti, dogajajo po službah in verjamem , da vam mlajšim ni lahko se dokazovati , saj je iskrenost dvorezen meč in samo od nas je odvisno, kako ga bomo uporabili.In se seveda , če pride do trenj , spopadli z okolico. Vendar , če namesto laži vztrajamo pri resnici,bomo vsakič močnejši in bogatejši, saj bomo sami sebe videli v pravi luči.
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic     |##| -> |=|     Forum Index -> Ostalo All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum