Home
 ForumForum   FAQFAQ   SearchSearch   ScaleScale
   Log inLog in   RegisterRegister 
Ali mislite da je atlantida res obstajala?

 
Post new topic   Reply to topic     |##| -> |=|     Forum Index -> Razna vprašanja
View previous topic :: View next topic  
Author Message
vid_dino



Status: Offline
Joined: 07 Feb 2004
Posts: 13
Location: Jesenice

PostPosted: 11. Mar 2006 21:20    Post subject: Ali mislite da je atlantida res obstajala? Reply with quote

Atlantida je pa res razburljiva :D
_________________
vid_dino
Back to top
vid_dino



Status: Offline
Joined: 07 Feb 2004
Posts: 13
Location: Jesenice

PostPosted: 11. Mar 2006 21:25    Post subject: Reply with quote

Zasledil sem tudi tole:

Ameriški raziskovalec, ki je na sledi izgubljenega mesta Atlantida, je na morskem dnu med Ciprom in Sirijo naletel na strukture, za katere ni dvoma, da jih je izdelala človeška roka.

Robert Sarmast, ki je prepričan, da se slavno mesto skriva v najglobljih predelih morja v okolici Cipra, namerava podrobnejše poročilo za javnost predstaviti v tem tednu. Za sedaj je povedal le, da je našel dokaze, ki nakazujejo, da se v globinah morja med Ciprom in Sirijo nahajajo ostanki davne civilizacije.

Skrivnost Atlantide - ali je sploh obstajala in zakaj je izginila - že več desetletij podžiga domišljijo raziskovalcev. Večina jih verjame, da je davno civilizacijo uničila katastrofalna poplava, do katere naj bi prišlo okoli 9.000 let pred našim štetjem.

Atlantida velja za mogočno civilizacijo; njene prebivalce pa naj bi zaradi pohlepnosti in podkupljivosti uničil grški bog Zevs.

Najrazličnejše teorije pravijo, da leži potopljeno mesto nekje v Atlantiku, morda v bližini grškega otoka Santorini ali pa celo nekoliko dlje v južnem Korejskem morju.
Sarmast meni, da je prav otok Ciper središče potopljene davne civilizacije, medtem ko se preostanek nahaja približno kilometer in pol pod morsko gladino.
_________________
vid_dino
Back to top
mimihit



Status: Offline
Joined: 06 Mar 2006
Posts: 98
Location: maribor moje mesto

PostPosted: 11. Mar 2006 21:29    Post subject: Reply with quote

če si bral knjigo Atlantida pol verjameš v to
Back to top
Papa Whisky



Status: Online
Joined: 26 Sep 2005
Posts: 98
Location: Žalec-Griže-Zabukovica

PostPosted: 11. Mar 2006 22:58    Post subject: Reply with quote

Najrazličnejše teorije pravijo, da leži potopljeno mesto nekje v Atlantiku, morda v bližini grškega otoka Santorini Razz Razz
Bo pa že držalo, če tako pravite, oziroma pravijo strokovnjaki! Idea Idea Idea Shocked Shocked Shocked Shocked
Back to top
daredevil



Status: Offline
Joined: 19 May 2004
Posts: 358
Location: Postojna

PostPosted: 11. Mar 2006 23:27    Post subject: Reply with quote

Atlantida, vedno peroča tema raznih znanstvenih razprav, med ljudmi pa zelo razširjen mit...
Dejansko naj bi pojem atlantida obsegal neko celotno populacijo določenega naroda, ki je izginilo tekom časa, domnevajo pa da okrog 5000 let nazaj, torej malo pred nastopom obdobja razvite Mezopotamije in kasneje Egipta...
Sam osebno mislim, da tega nikoli ne bodo točno razvozlali, če se vse teorije podrejo že na samem začetku... Dejansko je na svetu več znanih "potopljenih" podvodnih mest (nebi našteval) na raznih koncih sveta.
Civilizacije so tekom časa spontano izginjale in nastajale... Enako usodi se ni izognila niti Atlantida in se ji tudi ne bo recimo sodoben svet... Prej ali slej bo prišel nekdo močnejši in na novo zastavil temelje, ali pa se bo generacija sama začela krčiti in se bo prej ali slej iztrošila! Nek zgled dam lahko recimo v Rimljanih. To je tipičen primer civilizacije, ki je izginila, kakor je nastala... spontano... zaradi več dejavnikov!
No pa se lahko vrnem na Atlantido... Pravijo ji potopljeno mesto... Vendar se vsi sprašujejo zakaj je do tega prišlo! Noben ne ve! Možnih vzrokov pa je ogromno... Pa če jih vzamem samo iz geografskega stališča! Naša Zemlja je tradicionalno zelo nemiren planet... Velike plošče, iz katerih je površje planeta sestavljeno nekako lebdijo na podlagi, zato se tudi stalno premikajo (od tu večina potresov). Taki premiki sproščajo ogromno količino energije, ki "premika gore". No sej kako so pa drugače nastale...
Poleg tega je prisotno tudi stalno segrevanje in ohlajanje planeta v zadnjih če se ne motim (nisem šel preverit) 200.000 letih, ko so se menjavale ledene dobe. Dejansko, so posledice zadnje ledene dobe še vidne. Debelina ledu na območjih okrog obeh Zemljinih polov je še vedno merjena v kilometrih (giblje se v povprečju okrog 3-5km) Vendar se ta led zaradi segrevanja planeta še vedno topi in zato se gladina morij na Zemlji na leto dvigne za par milimetrov v povprečju... Torej preračunano, če se stopi ves led, ki je na severnem in južnem polu, se gladina morja dvigne za dobrih 150 metrov! No, pa si sedaj preračunajte, koliko površja planeta izgine pod oceanom!
Še en vzrok propada civilizacije je lahko močan izbruh vulkana. Za primer lahko navedemo vulkansko skupino Santorinija, ki je pred časom zaradi močnega izbruha uničila Kretsko kulturo...

Pa še bi lahko našteval, sam bom še komu drugemu prepustil kaj veselja, če se mu da.

Je pa nekaj res... Zaradi iskanja Atlantide, so znanstveniki do sedaj naleteli že na kar nekaj zanimivih odkitij (od podmorskih "potopljenih" mest do raznih širokih poti, ki se raztezajo daleč v notranjost oceana)!
_________________
Danes je težko bit budala! Konkurenca je velika, pa še dokazovat se moraš! Večkrat na dan! Very Happy
Back to top
TheKrižcLord



Status: Offline
Joined: 17 May 2005
Posts: 7

PostPosted: 12. Mar 2006 00:37    Post subject: Reply with quote

pa da še jaz kaj povem.. iskanje in odkrivanje skrivnosti je moja specialiteta, hobi.. Razz Rolling Eyes
torej..
med drugim so domnevali, da naj bi bilo v južni ameriki 7 kraljestev atlantide (cela J amerika), najbolj znano kraljestvo pa naj bi bilo ob jezeru titikaka.. tam so res odkrili veliko dokazov, da bi lahko bila tam.. tudi nekaj dokazov, da je bilo tam pristanišče za večje ladje, celo nekaj artefaktov, ki so pripadali egipčanom in rimljanom.. (gledal sem dokumentarni film)
se m pa prebral tudi ta članek, da naj bi ležala, okoli 30 km jz od cipra.. okoli 300 m pod morskimi usedlinami.. relief pa naj bi bil točno tak, kakor je platon (ali je bil kateri drug.. sedaj se ne spomnim..) opisal atlantido.. Cool Razz
pa veselo odkrivanje skrivnosti še naprej!! Razz Very Happy
_________________
.:DeBeSt:.
Back to top
sonce



Status: Offline
Joined: 21 Jan 2005
Posts: 529
Location: To je moje mesto... bliz je pa Mb

PostPosted: 12. Mar 2006 10:14    Post subject: Reply with quote

--
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic     |##| -> |=|     Forum Index -> Razna vprašanja All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum